2022 Finale 46ste LVK vrijdag 18-2

Nu door het kabinet bekend is gemaakt dat de cultuursector weer gedeeltelijk open mag en evenementen weer tot 22:00 uur worden toegestaan, heeft de Stichting LVK in overleg met de Vorstenraod Rooy, een afvaardiging van de artiesten en L1 besloten om de finale te verplaatsen naar vrijdag 18 februari aanstaande. Ook zal publiek binnen de geldende maatregelen beperkt worden toegelaten tot deze 46ste finale, iets waar het lange tijd niet naar uit zag.

De Stichting LVK heeft naar aanleiding van berichten dat er tóch meerdere vastelaoves-evenementen worden georganiseerd waarvoor óók LVK-artiesten worden gevraagd, besloten om de datum van de finale te verschuiven. Eerder werd gekozen voor de finale op carnavalszondag. De Stichting LVK wilde zo nog ‘iets van vastelaovend’ in de huiskamers brengen omdat het er naar uitzag dat er niets zou mogen worden georganiseerd. In overleg met de plaatselijke organisatie De Vorstenraod Rooy en L1 is gezocht naar een datum vóór het carnavalsweekend.

Ook is bekend gemaakt dat er weer publiek mag worden toegelaten bij evenementen, hetgeen betekent dat de 46ste finale, welke om 19:00 uur begint, zal worden bijgewoond door een beperkt aantal bezoekers in de Schouwburg te Venray. Er zal echter geen voorverkoop plaatsvinden. 

Op vrijdag 11 en zondag 13 februari aanstaande worden de twee halve finales op L1-radio uitgezonden. Aansluitend aan deze beide halve finales kan ‘het volk’ via SMS 3 x een aparte stem uitbrengen op een lied. Dit mogen niet 3 dezelfde liedjes zijn. De beide halve finales worden herhaald op zaterdag 12 en maandag 14 februari. Ook dan kan aansluitend, als men nog niet eerder heeft gestemd, 3 keer gestemd worden. Het SMS-stemmen telt voor 40% mee in de uitslag, de beoordeling van de vakjury voor 60%.  

Welke 20 liedjes zijn doorgedrongen tot de finale zal op woensdag 16 februari bekend worden gemaakt op L1-radio. 

Exacte tijdstippen volgen z.s.m. 

 

Deel deze pagina:

49e LVK-FINALE
  • 14 februari 2025
  • 20.00 uur
  • L1

LVK-boek ’t Volk Beslis

Bestel ‘m nu

Bertha Paulissen Wisseltrofee

De felbegeerde LVK wisseltrofee, welke jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van het LVK, is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen.

Lees verder