Winkelwagen

LVK-jury

Alle inzendingen voor het LVK 2024 worden beoordeeld door de LVK-jury. De LVK-jury is een groep mannen en vrouwen, jong en oud, afkomstig uit de hele provincie Limburg. Er zijn juryleden die beroepsmatig met muziek bezig zijn en juryleden die veel kennis hebben van de Limburgse streektalen. Daarnaast zitten er ook mensen bij die zichzelf echte carnavalsvierders ('vastelaovesgekke') noemen.

De juryleden beoordelen op zaterdag 9 december 2023 de inzendingen. Ieder lied wordt 2 keer beoordeeld aan de hand van een beoordelingsformulier. De 60 beste inzendingen, waarbij het Reglement van Deelname nauwgezet wordt gevolgd, gaan door naar de 3 halve finales.

De 3 halve finales in de editie 2024 bestaan uit 20 liedjes. Na het uitzenden van de halve finales op L1 radio en televisie kan 'het volk' via SMS stemmen. Klik hier voor meer informatie over het stemmen via SMS. 

Punten
De punten van de LVK-jury in december tellen voor 60% mee. De punten van het SMS-stemmen van de halve finales tellen voor 40% mee. De 20 liedjes met de meeste punten (60% vakjury en 40% sms-stemmen bij elkaar opgeteld, waarbij rekening is gehouden met artikel 15 van het Reglement van Deelname 2024) krijgen een plaats in de LVK-finale op vrijdag 26 januari 2024.

 

 

 

49e LVK-FINALE
  • 14 februari 2025
  • 20.00 uur
  • L1

LVK-boek ’t Volk Beslis

Bestel ‘m nu

Bertha Paulissen Wisseltrofee

De felbegeerde LVK wisseltrofee, welke jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van het LVK, is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen.

Lees verder