Spik & Span voor de 5e keer winnaar LVK

Het 48e LVK vond plaats in de unieke sfeer van het speciaal voor de finale gebouwde 'Sjeng Kraft paviljoen' op buitenplaats Vaeshartelt. Een geweldige ambiance, die menig bezoeker versteld deed staan. Het publiek was aangenaam verrast door de interactie die de artiesten met het publiek wisten te creëren. In die sfeer wist Spik & Span met het lied 'Vastenach!' uiteindelijk de meeste punten te vergaren van de vijf jurygroepen en kroonde zich daarmee voor de vijfde keer tot winnaar van het LVK. Tekstschrijvers Niek Dirkx en Jos Wackers  en de componisten Jo Huijnen en opnieuw Niek Dirkx zijn de creatieve breinen achter het lied. De Bertha Paulissen wisseltrofee gaat dus opnieuw mee naar Susteren.

Tweede plek
Op de tweede plek eindigde Bjorn & Mieke uit Venray met 'Noeëts Mèr Vergaete', een compositie van Roel Gommans, Jules Reivers en Leon Aarts en met tekst geschreven door Roel Gommans en Jules Reivers. 

Derde plaats
Pruuf Mar uit Ysselstein, de winnaar van de 47e editie, eindigde met 'Nog nie te laat' op de derde plaats. Mark van Mullekom en zangeres Tamara Koonings schreven de tekst. Diezelfde Mark tekent samen met Jerôme Lenders en zanger Stef Koonings voor de compositie. 

Vierde plaats
Publiekslieveling Van Lieshout & Arts eindigde met 'Ik Wooj Nie Gaon' op de vierde plaats.

Deel deze pagina:

49e LVK-FINALE
  • 14 februari 2025
  • 20.00 uur
  • L1

LVK-boek ’t Volk Beslis

Bestel ‘m nu

Bertha Paulissen Wisseltrofee

De felbegeerde LVK wisseltrofee, welke jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van het LVK, is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen.

Lees verder