Boek over de LVK-historie op komst " 't Volk Beslis"

Boek over de LVK-historie op komst " 't Volk Beslis"

Het LVK

Al 45 jaar wordt het LVK georganiseerd om hét vastelaovesliedje van Limburg te kiezen. Het evenement groeide door de jaren heen uit tot een enorme publiekstrekker, maar de weg naar het succes was lang en grillig. In ’t Volk Beslis, waarbij de titel verwijst naar de gevleugelde kreet van Omroep Limburg-presentator Alf Poell, die een cruciale rol speelde in de LVK-geschiedenis, wordt beschreven in welke omstandigheden het LVK destijds in Geleen ontstond, welke tegenslagen er moesten worden overwonnen en wat er zoal komt kijken bij de organisatie van het konkoer.


Insiders van vroeger en nu komen aan het woord en er is aandacht voor álle winnaars. Van Vaan Eijsde tot de Mookerhei tot Dorst is baeter met vrunj en alles wat daar tussen zit: alle LVK-successen komen chronologisch voorbij. In elk hoofdstuk is er een portret van een LVK-act, daarnaast zijn er verhalen over schrijvers, presentatoren, bestuursleden en andere betrokkenen. Op die manier ontstaat een compleet document, inclusief alle uitslagen, records, rangen en standen en heel veel fotomateriaal. Daardoor is het boek een absolute ‘must have’ voor alle LVK-liefhebbers.


Aanvankelijk was het de bedoeling dat ’t Volk Beslis bij het 4X11-jarig LVK-jubileum zou worden gelanceerd, maar vanwege corona is het project uitgesteld naar dit jaar. Dat betekent wél dat het bijzondere meest recente LVK-jaar ook uitgebreid aan bod komt. De uit Venlo afkomstige freelance journalist Finbar van der Veen volgde voor dit hoofdstuk schrijvers en deelnemers een seizoen lang op de voet, zodat de lezer een beeld krijgt van hoe de weg van het ontstaan van een liedje tot de finale zelf verloopt. Van der Veen schreef al diverse boeken, waaronder Det Is Venloos Roem!, over de geschiedenis van de Jocusleedjes.


’t Volk Beslis wordt uitgegeven door INOVA uit Meijel en zal rond 11 november verschijnen. Mits de coronasituatie het toelaat zal het boek in die periode op feestelijke wijze worden gepresenteerd. Om verzekerd te zijn van een exemplaar kunnen geïnteresseerden ’t Volk Beslis vanaf nu reserveren via www.lvkboek.nl. De voorinschrijvers krijgen een speciale editie én maken kans op een toepasselijke verrassing.

Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer

LVK

LVK Finale 2021 op TV

LVK Finale 2021

  • 5 februari 2021
  • 20.00 - 23.00 uur
  • L1 tv & radio
Plaatselijke organisatie

LVK Sponsoren

LVK Vrienden