2022 Diskwalificatie lied Kerkrade

Het bestuur van de Stichting LVK heeft besloten om de inzending “Los ós ins laache” uit Kerkrade uit de halve finales van het 46ste Limburgs Vastelaovesleedjes konkoer 2022 te halen. De uit 48 personen bestaande vakjury heeft afgelopen zaterdag de uit Kerkrade afkomstige inzending beoordeeld. Het lied wist op basis van de scores door te dringen tot de halve finale. Het door René Reulings ingestuurde lied blijkt echter niet te voldoen aan artikel 2.1. van het reglement van deelname, dat zegt dat een lied nieuw en uniek moet zijn. De ingezonden compositie vertoont echter te veel gelijkenis met een reeds bestaand werk.

De vrijgekomen plek is toegewezen aan het lied “Alles wat va wiet kunt dat is lekker” uit Landgraaf, van de hand van Edwin Peelen, uitgevoerd door 45èlf.

Op vrijdag 14 en 21 januari 2022 worden de 44 halve finalisten gepresenteerd op L1-TV en -Radio. De halve finales worden herhaald op zaterdag 15 en 22 januari. Aansluitend aan deze halve finales kan per SMS gestemd worden door het volk. Zondag 30 januari zal bekend worden gemaakt welke 20 liedjes zijn doorgedrongen tot de 46ste finale in Venray. 

Voor meer informatie en het gehele tijdpad richting 46ste finale: www.stichtinglvk.nl

Deel deze pagina:

49e LVK-FINALE
  • 14 februari 2025
  • 20.00 uur
  • L1

LVK-boek ’t Volk Beslis

Bestel ‘m nu

Bertha Paulissen Wisseltrofee

De felbegeerde LVK wisseltrofee, welke jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van het LVK, is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen.

Lees verder