De volgorde in de finale 2024

Hoe wordt de volgorde van de LVK-finale bepaald?

In spanning wachten de 60 halve finalisten af of hun inzending de grote LVK-finale heeft behaald. Achter de schermen is de Stichting LVK op dat moment druk bezig met het samenvoegen van de punten van de LVK-jury en de stem van het sms-stemmen van 'het volk'.

De punten van de 60 halve finalisten worden op een rij gezet door bestuursleden die het totaaloverzicht (dat uiterlijk de dag na de finale geplaatst wordt op de website van de Stichting LVK) voorleggen aan de voorzitter. Zo is ook de finale (intern) bekend en weten we welke 20 liedjes zijn doorgedrongen tot LVK-finale. Maar dan dient de volgorde nog bepaald te worden.

Zondag 21 januari 2024 worden de 20 finalisten bekend gemaakt via deze website, facebook en Instagram van de stichting LVK en L1. Die dag vindt eveneens de loting plaats van de volgorde van optreden in de finale. Deze is te zien via L1 televisie.

48e LVK-FINALE
  • 26 januari 2024
  • 20.00 uur
  • L1

LVK-boek ’t Volk Beslis

Bestel ‘m nu

Bertha Paulissen Wisseltrofee

De felbegeerde LVK wisseltrofee, welke jaarlijks wordt overhandigd aan de winnaar van het LVK, is genoemd naar Bertha Paulissen-Willen.

Lees verder